Menu

Over wetenschap & technologie

In 2020 dienen alle basisscholen wetenschap en technologie (w&t) te hebben opgenomen in het onderwijsaanbod. Ook in het nieuwe curriculum voor funderend onderwijs van Curriculum.nu krijgt w&t nadrukkelijk een plek. Kortom, we zijn samen op weg naar w&t in de klas!

Wetenschap & technologie is een manier van kijken naar de wereld en begint met verwondering: waarom is de wereld zoals zij is? Onderwijs in w&t stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende blik bij kinderen. Door de aanpak van onderzoekend en ontwerpend leren ontwikkelen zij 21e eeuwse vaardigheden als kritisch denken, ondernemingszin, vindingrijkheid en creativiteit. Vaardigheden die belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt van morgen, voor die beroepen waarvan we nu nog niet weten hoe ze eruit komen te zien.

Lees meer over w&t

Over deze website

Hoe geef je invulling aan w&t op de basisschool? De website ‘Wetenschap en technologie in de klas’ helpt hierbij! Al het materiaal in onze kennisbank is met zorg en op basis van veel praktijkervaring geselecteerd door de acht regionale w&t-netwerken en Jet-Net & TechNet. Alleen lesmateriaal, publicaties, praktijkvoorbeelden en instrumenten van bewezen kwaliteit en waarde hebben een plekje weten te veroveren. Laat je dus inspireren en bekijk de vier inhoudelijke themapagina’s:

Wil je direct weten waar jouw school staat met w&t? Doe dan de quickscan en ga aan de slag!